Как печелят букмейкърите

Отговорът на този въпрос е изключително елементарен. Целта на всяка една къща е да разпредели залозите така, че те да са равни, не 50 на 50, а спрямо коефициентите. Най-лесно това се разбира когато имаме равни коефициенти. Да речем идеалния вариант играем ъндър-овър и коефициентите са по 1.91. Така ако заложим 100 лева ще спечелим 191. Ето го сега и примера: Да речем Петър залага, че мачът ще е ъндър и слага 100 лева. В същото време Калин си мисли, че мачът ще е овър и също слага 100 лева. Така и двамата са заложили общо 200 лева. Мачът свърша 2:1 с два гола в 90-тата минута. Прогнозата на Калин е правилна и той доволно прибира 191 лева, а букмейкърската къща още по-доволно прибира едни абсолютно чисти 9 лева.

Умножете този пример по милиони, колкото са ежедневните обороти на къщите и ще стане ясно колко печеливш е този бизнес.

Също така от този пример трябва да е достатъчно ясно, че букмейкърите не уреждат мачове. За тях е важно просто да имат правилно разпределени залози, а това те постигат лесно чрез намаляване или увеличаване на коефициентите. Нещо повече, за букмейкъра дори не е важно да познава добре играта или да познава срещите по-добре от залагащите. Разбира се, препоръчително е, но не е необходимо.

За букмейкъра е единствено важно да следи залозите и когато за даден изход залозите станат повече, коефициентът се намаля, а другите се увеличават. Това от своя страна води веднага до увеличаване на залозите за другия изход и печалбата за къщата е готова.