Управление на парите

Най-важната част от играта въобще. Със сигурност много по-важна от самите прогнози. Добрата игра със средствата, които се влагат може да помогне на играч с много по-малка успеваемост да спечели повече от друг залагащ, много по-добре познаващ срещите.

Правилното разпределение на парите, с които се залага и на общата банка увеличава много шансовете за успех. Другият важен фактор е дисциплината, която се налага. Дори и да знаеш, че дадена среща е 100% сигурна е хубаво да си спазваш предварително зададения план и така да се развиваш напред.

Друг много важен елемент е поставянето на цел. Определена печалба, която трябва да бъде постигната.

Един от най-често използваните варианти за менажиране на средствата е така наречения план на четирите квадрата. При него цялата банка, с която разполагате се дели на четири и вие започвате игра с една от четирите части. При пълна загуба или удвояване на тази нова част получената нова банка се дели на нови четири части и вие отново започвате да се стремите да я удвоите.

Когато решите да вадите суми от вашата сметка, което в крайна сметка е смисълът на цялата работа, ги приемате като загуба и отново делите новата си банка на четири.