Видове залози

Под/над общо голове

При този залог играчът трябва да направи прогноза дали общият брой на вкараните голове от двата отбора в мача ще е под или над граница определена от букмейкъра. Най-често границата е 2.5 гола, но се предлагат залози за всякакъв брой голове.

Краен резултат

При този залог играчът прави прогноза за изхода на дадена среща.

Двоен шанс

При този залог играчът има три възможни залога – победа за домакина и равен, победа за госта и равен или без равен.

Точен резултат

При тази игра залагащият се стреми да познае точния резултат от срещата.

Първо полувреме/Краен резултат

При този този залог играчът се стреми да познае както първото полувреме, така и крайния изход от срещата.

Голмайстор

Този залог има две разновидности. Единият вариант на залога е да се познае дали даден играч, въобще ще отбележи гол в мача, а другият е кой ще е първия голмайстор в срещата. Автоголовете не се броят.

Азиатски хендикап

Азиатският хендикап е един от най-полезните видове залози за играчите. Той е създаден за намаляване на възможните изходи от дадена футболна среща от три на два. Така прогнозирането става доста по-лесно.

Има два вида азиатски хендикап. При единия вариант, който обикновено се изписва +стойност, например +0.5 на единия от отборите му се добавят 0.5 гола преднина. Това е обикновеният Азиатски хендикап.

Другият вариант е малко по-сложен. Той се изписва по принцип така: стойност, +стойност. Например: 0, +0.5. При този залог, парите на залагащия се разделят на две, като всяка част отива към залога, който е даден в азиатския хендикап. В пример 0, +0.5 половината залог ще отиде към победа на отбора без предимство за него, а другата половина ще отиде към победа за отбора с предимство +0.5.

Така ако играем Арсенал – Манчестър Юнайтед и прогнозираме победа за Арсенал с хендикап 0, +0.5 и мачът завърши 0:0, то ние ще печелим само половината залог. Ако мачът завърши с победа за Арсенал, ние печелим и двата залога.

Азиатски хендикап-Под/над общо голове

При този вид залог положението е същото, както и при обикновения Азиатски хендикап, с разликата, че се прогнозират общият брой вкарани голове в срещата.

Скоркаст

При този вид прогноза се комбинират две събития. Например – Бербатов да вкара първи гол в срещата и Манчестър да спечели с 2:0.

Брой голове в мача

Целта е да познаеш броят голове в срещата, отбелязани и от двата отбора.

Равенство няма залог

При този вид залог, прогнозата се прави като се изключва равенството като изход на срещата. При евентуално равенство се връщат парите.

Общо голове-Четно/нечетно

Прогнозата тук е дали общият брой голове, вкарани от двата отбора ще е четно или нечетно число.

Печеливша разлика

Тук целта е да се прогнозира точно разликата между победителя и другия отбор.

Време на първия гол

При този залог мачът е разделен на две части, като целта е да се познае в коя от двете ще падне първият гол в срещата. Също така е възможен и вариант “без гол”.

Време на първия гол-период

При този вариант срещата е разделена на 6 периода, като отново целта е да се познае в кой точно период ще бъде отбелязан първия гол.

Сбор минути на головете

При този залог се сумират минутите на отбелязване на всички голове в срещата, като прогнозата трябва да е над или под определно число ще е сумата от минутите. Например ако имаме 2 вкарани гола и те са отбелязани в 35-та и 48-та минута, то сборът ни е 83, а ако головете са вкарани в 76-та и 90-та, то тогава сборът е 166.

Първи отбелязал отбор

Тук се прогнозира кой от двата отбора ще вкара първи гол.

Последен отбор, отбелязал гол

Тук се прогнозира кой от двата отбора ще вкара последен гол.

Полувреме

При този залог се дава прогноза за изхода на първото полувреме

Полувреме-Точен резултат

При този залог се дава прогноза за точния резултат след първото полувреме

Полувреме с най-много голове

При този залог се прогнозира в кое от полувремената ще бъдат вкарани повече голове от двата отбора, възможно е и равенство.

Хендикап-Резултат

При този залог на единия от два отбора се дава предимство, а целта на играча е да предвиди крайнияизход от срещата.